Το αποτύπωμα είναι σημάδι (κάτι που άλλαξε και παραμένει) εκεί από όπου πέρασε κάποιος ή κάτι, από το οποίο μπορεί να ανακαλυφθεί η ταυτότητα του διερχόμενου από το χώρο αυτό. Ακριβώς αυτή η δυνατότητα εξακρίβωσης του ποιος άφησε το αποτύπωμα δίνει τη διαφορά του αποτυπώματος από το ίχνος.
Καλημέρα σε όλους τους καταπιεσμένους του κόσμου....

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Δήμος Πάτρας προχωρά στη χορήγηση δεκατιανού σε υποσιτιζόμενους μαθητές



ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ. Χορηγεί και φέτος δεκατιανό σε υποσιτιζόμενους μαθητές - Η μέχρι τώρα χρηματοδότηση γίνεται αποκλειστικά από το Δήμο Πατρέων, διότι το αντίστοιχο υπουργείο δεν έχει ανταποκριθεί στα αιτήματα για χρηματοδότηση. // (Φαίνεται πως οι κομμουνιστές Δήμαρχοι όπως ο Πελετίδης γεννούν και λεφτά... Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι εκείνοι μπορούν και κάνουν κάποια πράγματα για τους δημότες τους ενώ οι άλλοι αδυνατούν...
Δ.Τζ.
~~~~~~~~~
Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Πάτρας προχωρά, με δική του χρηματοδότηση, στη χορήγηση δεκατιανού σε υποσιτιζόμενους μαθητές. 
Στην επιστολή του προς όλα τα σχολεία της Πάτρας, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου (ΚΟΔΗΠ), Θόδωρος Τουλγαρίδης, αναφέρει πως «παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε για μια πρωτόγνωρη δράση, την πρώτη χρονιά 2014 - 2015 εντάχθηκαν 700 μαθητές, το 2015 - 2016 εντάχθηκαν 1.040 μαθητές, το 2016 - 2017 εντάχθηκαν 1300 μαθητές και την περσινή χρονιά 2017 - 2018, 1.600 περίπου μαθητές. Φέτος, για το σχολικό έτος 2018 - 2019 έχουμε προετοιμαστεί καλύτερα, ώστε να καλύψουμε ακόμη μεγαλύτερες ανάγκες και να πραγματοποιήσουμε περισσότερες διανομές συγκριτικά με πέρσι. Η μέχρι τώρα χρηματοδότηση γίνεται αποκλειστικά από το Δήμο Πατρέων, διότι το αντίστοιχο υπουργείο δεν έχει ανταποκριθεί στα αιτήματά μας για χρηματοδότηση».

Σημειώνει μάλιστα πως η διαδικασία των αιτήσεων και υλοποίησης του προγράμματος θα είναι παρόμοια με την περσινή. Συγκεκριμένα, «η υποβολή των δικαιολογητικών των οικογενειών, που θα επιθυμούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα πραγματοποιείται μέσω των σχολείων (με ευθύνη των Διευθυντών) ή μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Α) Μέσω των σχολείων:
- Οι γονείς θα προσκομίζουν στο σχολείο κλειστό σφραγισμένο φάκελο με τα δικαιολογητικά, που αναφέρονται παρακάτω.
- Οι Διευθυντές των σχολείων θα συλλέξουν τους παραπάνω φακέλους και μαζί με τις λίστες με τα ονόματα των αιτούντων, τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των οικογενειών, θα τα αποστείλουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Βενιζέλου και Σολωμού - πρώην κτίριο ΑΔΕΠ) συγκεντρωτικά σε κλειστό σφραγισμένο φάκελο.
Β) Μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Βενιζέλου και Σολωμού - πρώην κτίριο ΑΔΕΠ) όπου καταθέτουν απευθείας οι γονείς τα παρακάτω δικαιολογητικά.
Η συγκέντρωση των προσωπικών δεδομένων θα πρέπει να γίνει με εμπιστευτικό τρόπο και την πρέπουσα διακριτικότητα, διαφυλάσσοντας έτσι τα προσωπικά δεδομένα των οικογενειών και την αποφυγή έκθεσής τους, σε συνεργασία με το Σύλλογο διδασκόντων και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.
Οι γονείς, αφού ενημερωθούν σχετικά, θα πρέπει σύμφωνα με το άρθρο 6.1α του Κανονισμού ΕΕ 2016/679 (GDPR), να συναινούν σε αυτή τη διαχείριση των προσωπικών τους δεδομένων μέσω της αίτησής τους.
Στη συνέχεια η χορήγηση των τροφίμων, που αφορούν στο δεκατιανό, θα γίνεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, μετά από συγκεκριμένη κλήση των γονιών, των οποίων τα παιδιά θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.
Για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε καλύτερα και νωρίτερα το πρόγραμμα, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τους γονείς ότι η συλλογή των δικαιολογητικών που προαναφέρουμε θα γίνεται από Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη μέχρι τη Δευτέρα 15 Οκτώβρη. Θα συνεχίσουμε βέβαια να δεχόμαστε αιτήσεις καθ' όλη τη σχολική χρονιά.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση.
Για σχετική επικοινωνία : Στα τηλέφωνα 2610-3111561 και 2614-409977».
Τονίζεται πως τα δικαιολογητικά (σε φωτοτυπία) είναι:
- Αίτηση γονέα ή κηδεμόνα για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα (Σας αποστέλλεται ηλεκτρονικά, ώστε να δοθεί στους ενδιαφερόμενους γονείς).
- Εκκαθαριστικό εφορίας τρέχοντος οικονομικού έτους.
- Ταυτότητα γονέα ή κηδεμόνα.
- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
- Βεβαίωση φοίτησης στο σχολείο για το κάθε παιδί που αιτείται.
- Αποδεικτικό ανανέωσης ανεργίας / μισθοδοσία / σύνταξη γονέων (ό,τι υπάρχει).
- Κοινωνικό εισόδημα Αλληλεγγύης (ποσό, εφόσον λαμβάνεται).
- Συμβόλαιο μίσθωσης (αν υπάρχει).
- Επιμέλεια παιδιών και ποσό διατροφής (εφόσον υφίσταται).
- Ε2 (σε μίσθωση ακίνητης περιουσίας).
- Ε3 (ελεύθεροι επαγγελματίες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου