Το αποτύπωμα είναι σημάδι (κάτι που άλλαξε και παραμένει) εκεί από όπου πέρασε κάποιος ή κάτι, από το οποίο μπορεί να ανακαλυφθεί η ταυτότητα του διερχόμενου από το χώρο αυτό. Ακριβώς αυτή η δυνατότητα εξακρίβωσης του ποιος άφησε το αποτύπωμα δίνει τη διαφορά του αποτυπώματος από το ίχνος.
Καλημέρα σε όλους τους καταπιεσμένους του κόσμου....

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Ελληνική Εβδομάδα για την Παιδεία στα Μέσα



Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία της Εβδομάδος ανήκει στο MEDIA LITERACY INSTITUTE (MLI), στο Journalists About Journalism (JAJ), και στο Peace Journalism Lab (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης). Υποστηρίζεται επικοινωνιακά από το ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας Θεσσαλονίκης (Fm100, TV100).
Στόχος της διοργάνωσης είναι να γνωρίσουν οι πολίτες κάθε ηλικίας ότι υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης των πλαστών ειδήσεων (Fake news), κριτικής αντιμετώπισης των μηνυμάτων που εκπέμπονται από τα ΜΜΕ καθώς και δημιουργικής αλλά και υπεύθυνης συμμετοχής του καθενός από μας στα κοινωνικά δίκτυα (social media) - ζητήματα που, στον 21ο αιώνα, αποκτούν κρίσιμη σημασία για την υπεράσπιση των δημοκρατικών αξιών αλλά και τη βελτίωση της καθημερινής μας ζωής.
Τη συζήτηση συντονίζει η Μαρία Κοζάκου
Συμμετέχουν:
Κώστας Γιαννακίδης-δημοσιογράφος
Σίσσυ Αλωνιστιώτου-δημοσιογράφος
Κατερίνα Χρυσανθοπούλου-Γνωσιοεπιστήμονας,Συγγραφέας
Θεόδωρος Καρούνος-ερευνητής, Αντιπρόεδρος ΕΛΛΑΚ 
Χαράλαμπος Τσέκερης-Ερευνητής, Επίκουρος καθηγητής Ε.Κ.Κ.Ε
Στάθης Χαϊκάλης founder & Διευθύνων Σύμβουλος της Communication Effect
Κωνσταντίνος Χαμπίδης - Chief Digital Officer στο Δήμο Αθηναίων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου