Το αποτύπωμα είναι σημάδι (κάτι που άλλαξε και παραμένει) εκεί από όπου πέρασε κάποιος ή κάτι, από το οποίο μπορεί να ανακαλυφθεί η ταυτότητα του διερχόμενου από το χώρο αυτό. Ακριβώς αυτή η δυνατότητα εξακρίβωσης του ποιος άφησε το αποτύπωμα δίνει τη διαφορά του αποτυπώματος από το ίχνος.
Καλημέρα σε όλους τους καταπιεσμένους του κόσμου....

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Η μαγεία της εφημερίδας και της πολιτικής, γεννήθηκε εκεί, στην αγκαλιά της μάνας μου τα πρωινά και την ευγνωμονώ γι' αυτή την ιδιαιτερότητά της




Myrsini Zorba
ΑΘΗΝΑ

Με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας...

Της χρωστάω που μου έμαθε πόσο σημαντική είναι η εφημερίδα, στους τίτλους της οποίας μου έμαθε τα γράμματα και να συλλαβίζω. Πριν καν σηκωθεί το πρωί από το κρεβάτι μ' έστελνε να της αγοράσω την Αυγή, τυλιγμένη, για να μη φαίνεται. 
Άνοιγε την εφημερίδα και τη διάβαζε ξαπλωμένη ακόμη κι ύστερα ξεκινούσαμε μαζί το συλλαβισμό. Ανάμεσα στη ζεστασιά του κρεβατιού, που απαγορευόταν τις άλλες ώρες, και τη μαγεία του ήχου των γραμμάτων. 
Μα γιατί το λένε Άλφα αφού το ακούω α; Τι μπέρδεμα με τα η, ι, υ, ει! Τι άραγε να είναι αυτή η Πεσινέ που κάνει τον κύριο Ηλία Ηλιού να θυμώνει τόσο; 
Η μαγεία της εφημερίδας και της πολιτικής, γεννήθηκε εκεί, στην αγκαλιά της μάνας μου τα πρωινά και την ευγνωμονώ γι' αυτή την ιδιαιτερότητά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου