Το αποτύπωμα είναι σημάδι (κάτι που άλλαξε και παραμένει) εκεί από όπου πέρασε κάποιος ή κάτι, από το οποίο μπορεί να ανακαλυφθεί η ταυτότητα του διερχόμενου από το χώρο αυτό. Ακριβώς αυτή η δυνατότητα εξακρίβωσης του ποιος άφησε το αποτύπωμα δίνει τη διαφορά του αποτυπώματος από το ίχνος.
Καλημέρα σε όλους τους καταπιεσμένους του κόσμου....

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Πρώτη ανοιχτή συζήτηση στο καφενείο "Η Β(β)ουλή" του Συνοικισμού της Ελευσίνας, που αφορά τη συγκρότηση της προσφυγικής μνήμης


Myrsini Zorba
Αθήνα


Αύριο Σάββατο (16 Ιουνίου) στις 6:30 το απόγευμα, σας προσκαλούμε στην πρώτη ανοιχτή συζήτηση στο καφενείο  "Η Β(β)ουλή" του Συνοικισμού της Ελευσίνας, που αφορά τη συγκρότηση της προσφυγικής μνήμης. Συντονίστρια η ιστορικός Αιμιλία Σαλβάνου, που συνομιλεί με παλιούς και νεότερους κατοίκους του συνοικισμού: Ευγενία Αντωνάρα, Γεωργία Γιαγτζόγλου, Βαγγέλη Τσακίρογλου, Σπύρο Θωμά, Λευκοθέα Διαμαντή και Ερδήντς Χασάνογλου. 


Η συζήτηση θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις στον τρόπο με τον οποίο βλέπουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες το παρελθόν και ό,τι άφησαν πίσω τους, πώς χτίζεται η σχέση τους με τη νέα πατρίδα, πώς με την παρουσία και τη συμβολή τους διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα του περιοχών όπου εγκαταστάθηκαν; 
Μέσα από τη συζήτησή με ανθρώπους προσφυγικής καταγωγής και νέους πρόσφυγες, η συζήτηση θα περιστραφεί επίσης γύρω από την ιστορία της Ελευσίνας, το παλίμψηστο της μνήμης, τα πολλά στρώματα της προσφυγικής εμπειρίας που διαμόρφωσαν την πόλη με τον τρόπο που τη γνωρίζουμε σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου